Creafoam ontwerpt en maakt prototypes op vraag van de klant. Dit voor zowel foamhoeden als foampruiken.

Ideaal voor wie zelf aan de slag wil, maar toch graag een voorbeeld heeft.

Neem misschien eerst een kijkje naar onze patronen in de shop. Daar heb je een ruime keuze aan patronen om zelf aan de slag te gaan. Hoe dit in zijn werk gaat, kan je zien in onze tutorials.

Vind je niet wat je zoekt? Neem contact met ons op we helpen je met plezier verder.

Wat is mogelijk qua ontwerp?

De eerste stappen zijn telkens dezelfde. De keuze over wat je door ons laat doen en wat je al dan niet zelf doet, kan je in een latere fase nemen.

 1. Creafoam ontwikkelt een prototype naar jouw wensen. Om te weten wat jouw wensen zijn plannen we een voorbespreking. Dit gebeurt via een afspraak in ons kantoor of via videocall. Hoe meer info je kan geven, hoe beter wij kunnen ontwerpen. Een ontwerptekening, schets of foto van je idee is voor ons zeer handig. Wij maken geen ontwerptekening, er wordt onmiddellijk in foam gewerkt. De prijs van dit prototype wordt op voorhand afgesproken en is volledig afhankelijk van wat jij precies wenst.
 2. Eens het prototype klaar is (één afgewerkt stuk), wordt dit besproken. Dit gebeurt bij ons in de winkel of dit kan ook via videocall. Indien je dit wenst kunnen wij het model naar jou versturen of kan het door jou opgehaald worden.
 3. Na deze bespreking kunnen, indien nodig, kleine aanpassingen doorgevoerd worden. Veranderen van kleur voor de definitieve creaties is geen probleem.
 4. We maken prijs op voor de verschillende opties:
  • prijs voor de foam om alles zelf te snijden en in elkaar te zetten.
  • prijs voor de gesneden foam. Snijden hoeft niet meer, jij zet zelf alles in elkaar.
  • prijs voor een volledig afgewerkte creatie.
  Op basis hiervan maak je de keuze op welke manier we verder werken.

Optie 1: Ontwerp en patroon

 1. Het patroon wordt aangeleverd in foam op ware grootte samen met de nodige foam
 2. Je tekent de patronen over op foam en snijden maar…
 3. Alle stukken in elkaar zetten en je hebt je hoed. Simpel, snel en leuk.


  *Wij maken enkel ontwerpen voor groepen vanaf 20 personen
  **Wij maken enkel ontwerpen als de nodige foam bij ons aangekocht wordt.

Optie 2: Ontwerp en voorgesneden stukken

Voor foamhoeden leveren wij alle nodige stukken reeds gesneden aan. Je verliest geen tijd meer met snijden en ontwerpen. Jouw enige taak is alles in elkaar zetten.

Voor foampruiken komt dit neer op een foambasis (wat je op je hoofd zet) en foamrepen. Aan de hand van foto’s tonen we de verschillende tussenstappen om tot een pruik te komen.

Efficiënt en snel werken. Unieke hoeden of pruiken, zelfgemaakt.

*Wij maken enkel ontwerpen voor groepen vanaf 20 personen

Hoe gaat het in zijn werk?

Contacteer ons via mail of het contactformulier. Stuur een mail met zoveel mogelijk informatie. Als je al een specifiek idee hebt over het een ontwerp, stuur dan een schets of foto’s. Hoe meer informatie wij krijgen, hoe duidelijker wij ons antwoord kunnen formuleren.

Prijs?

Alles hangt af van jouw keuze. Een standaardmodel, een uniek ontwerp, een kleine hoed, een gigantisch stuk… elke hoed of pruik heeft zijn eigen prijs, afhankelijk van de mate van afwerking.

Foam is op zich niet duur. Als je alles zelf doet kom je met €10,00 al heel ver. Voorgesneden creaties beginnen rond de €20. Hoe meer je zelf doet, hoe goedkoper.

Opgelet

Alle foamontwerpen zijn handgemaakt. Dat betekent dat Creafoam slechts een beperkt aantal ontwerpen kan maken per jaar. Hoe sneller je erbij bent, hoe meer kans dat je foamontwerp kan gemaakt worden.

Creafoam werkt voornamelijk in opdracht van carnavalsgroepen. Unieke ontwerpen voor één foamcreatie worden niet aangenomen.