Je hebt je eigen foamcreatie gemaakt, maar je bent nog niet 100% tevreden? De finishing touch ontbreekt maar je weet niet juist wat?

Hoe werk je jouw foam hoed of foam pruik af? Hoe krik je het niveau van je creatie op van ‘gewoon tevreden’ naar ‘Jaaaa! Dat is het het!’? Kortom hoe maak je het volledig af?

Hieronder staan een aantal tips om jouw creatie naar een hoger niveau te tillen.

Glitterfoam

Glitterfoam is de manier om snel een extra dimensie te geven aan je foamcreatie. Het is makkelijk te snijden of knippen. Bovendien is het kleefbaar op de gewone foam door middel van hete lucht. Dit maakt dat je creatie van ver zal opvallen.

Boa's

Perfect om je foam hoed extra volume te geven. Boa’s kan je makkelijk op foam kleven door middel van een lijmpistool. Ideaal ook om naden mee te verbergen.

Marabous

Marabou is het kleine broertje van de boa. Deze veren zijn veel fijner, wat de marabou dunner, lichter en eleganter maakt dan de boa. Marabous kan je makkelijk op foam kleven door middel van een lijmpistool. Ideaal ook om naden mee te verbergen.

Veren

Struisvogelveren, maar ook andere soorten veren worden heel vaak gebruikt als afwerking van foam hoeden. Creafoam biedt uitgeselecteerde drabs aan die op fantastische wijze een hele leuke uitstraling aan je creatie kunnen geven. Veren kan je makkelijk op foam kleven door middel van een lijmpistool.

Tubes

Decoratieslangen of decoratietubes zijn super om je creatie mee af te werken. Beschikbaar in verschillende kleuren zijn ze uitermate geschikt om je naden en randen mee te verbergen of gewoon om je creatie een leuke look te geven. Bovendien zijn ze ideaal om led lampjes in te steken. Je stopt gewoon de lampjes erin en kleeft de tube aan je creatie. Twee vliegen in één klap!

Led lampjes

Led lampjes zijn ideaal om je creatie ook ‘s nachts te doen opvallen. Deze lampjes zitten meestal op een fijne draad en worden gevoed door batterijen. Creafoam biedt deze aan op 2 meter met 2 kleine batterijen die reeds voorzien zijn. Door de fijne draad is het overdag niet storend. De lampjes geven voldoende licht om ook overdag zichtbaar te zijn, al is het effect in het donker natuurlijk nog schitterender. Leds kan je makkelijk op foam kleven door middel van een lijmpistool.

Steentjes

Alles wat blinkt is leuk om te verwerken op een hoed of pruik. Steentjes vind je in alle kleuren, vormen en groottes. Creafoam maakte een selectie van kwaliteitsvolle steentjes die makkelijk te kleven zijn op je foamcreatie door middel van een lijmpistool.

Galon

Met galon kan je op een makkelijke manier randen afwerken. Een beetje zoals met de tubes, maar een volledig ander effect.

Stof

Heel wat foam hoeden worden met stof aangekleed om beter bij het kostuum te passen.  Zware en dikke stoffen zoals pluche kunnen gerust met het lijmpistool gekleefd worden. Bij fijnere stoffen zoals bijvoorbeeld satijn zal je het lijmpistool niet kunnen gebruiken omdat de lijm zichtbaar is door de stof. Hier is dubbelzijdig plakband of lijmspray een beter oplossing. Wij geven als advies om eerst eens te testen met een klein stukje stof.

EVA foam

Deze dunne foam van 2mm biedt nog wat extra kleurschakeringen om je creaties mee af te werken. Net zoals de glitterfoam is het makkelijk te snijden of knippen en ook kleefbaar op de gewone foam door middel van hete lucht. Doordat deze foam dun is, kan je heel veel kleurschakeringen aanbrengen zonder dat het er lomp gaat uitzien.

TIPS

Soms heb je echter geen extra producten nodig om het niveau van afwerking te verbeteren. Met de volgende 2 gouden tips zal je het uitzicht van je creatie op eenvoudige wijze drastisch verbeteren.

Vingerafdrukken

Het is normaal dat er vingerafdrukken zichtbaar zijn tijdens het maken van je foamcreatie. Deze kan je echter makkelijk doen verdijwen. Wacht tot je hoed volledig af is en blaas nog eens met de hete lucht over de volledige hoed of pruik heen. Je creatie zal nu veel egaler blinken.

Blinkende foam

De hete lucht maakt dat de foam aan elkaar kleeft, maar heeft als nadeel dat de foam lichtjes begint te blinken op de plaatsen waar verwarmd werd. Op deze manier heb je soms delen die blinken en delen die niet blinken. Dit oogt niet echt mooi. Onze tip: wanneer je klaar bent met het kleven van de foam, blaas je nog eens met de hete lucht over de volledige hoed of pruik heen. Je creatie zal nu veel egaler blinken.